megszepitem.hu Kozmetika - Smink - Műköröm - Kézápolás

Körömékszerek - Műköröm és manikűr

 

   Fényűző körömékszerek…     

          …magas karátszámmal

A nemes körömékszerek mindig divatosak az év ünnepi részében, a báli szezonban. Az aranykörmök több éven keresztül rendkívül divatosnak számítottak, majd eltűntek a piacról, ám most ismét előtérbe kerültek. A körömékszereknek ez a variációja főként a kis ujjon vagy a gyűrűs ujjon mutatós.

 

 

Az ékszerkörmök – melyek kaphatók a kéz - és a lábkörmökre készült változatban egyaránt – tömör nemesfémből, sárga vagy fehéraranyból illetve ezüstből is készülhetnek. Felhasználásuk a hagyományos Tipekéhez hasonlóan, ragasztással történik. Ezek a nemes ékszerdarabok különböző méretben illetve árkategóriában léteznek az egyszerű és kedvező árú modellektől az ezüstön át egészen a drága, luxuskategóriás, briliánssal, rubinnal vagy zafírral díszített darabokig, melyek közül minden vendég kedve, ízlése, illetve pénztárcája szerint válogathat. Különböző hosszúságban kaphatóak; kocka, - mandula, illetve a manapság rendkívül népszerű stiletto formában. A stiletto formájú körömnél fokozottan kell ügyelni arra, hogy a körmök teljes hossza a körömágy hosszának duplája legyen, hisz ekkor lesz igazán mutatós.

Fontos, hogy figyeljünk a megfelelő illeszkedésre. Az aranykörömnek a saját köröm mindkét oldalán pontosan kell illeszkednie, valamint formában és hosszban is passzolnia kell a vendég többi körméhez. A speciális sablonok, a hagyományos Tip méretekben kaphatóak - így pl. a 10-es méret a kisujjra, a 8-as méret a gyűrűs ujjra – ezzel segítve a megfelelő választást. A precízen, megfelelő hosszban, helyesen reszelt körmökkel érhető el a művészi hatás, melynek végeredménye a csodálatos köröm.

 

 Felhelyezés:

Eltávolítjuk az esetlegesen meglévő modellezett körmöt, majd a természetes körmöt lerövidítjük.

Vékony rétegben vigyünk fel modellezőanyagot (lehet zselé, porcelán, selyem vagy üvegszál), hogy ezzel óvjuk a természetes körmöt így az aranyköröm elválásakor nem sérül a felülete.

Az ékszerkörömre éppúgy, mint a természetes körömre vigyünk fel egy vékony réteg ragasztót. Ügyeljünk rá, hogy a köröm széleinél nem szabad kifolynia. Eztán helyezzük az aranykörmöt a körömágyra, ellenőrizzük még egyszer a helyes felfekvését, majd rövid ideig tartsuk rajta. Ügyeljünk rá, hogy a hagyományos Tip ragasztók az ékszerkörmök felhelyezésére alkalmatlanok. Ezek nem biztosítják az aranykörmök számára a megfelelő hajlékonyságot, így ütközés esetén lepattannak. Használjunk olyan ragasztót, mely rugalmasságot ad. Ilyenek a gel-bond ragasztók illetve a speciális ékszerköröm ragasztók.

A lenőtt aranykörmöt műköröm oldóval tudjuk eltávolítani. Az eredeti aranykörmöt acetonba helyezhetjük, így a ragasztómaradványokat el tudjuk távolítani róla. Ezt követően egy polirkendővel kifényesítjük, s újra felhasználhatjuk.

Egy kis gyakorlással ezek a körömékszerek könnyedén felhelyezhetőek. A kellő ráfordítással exkluzív hatás érhető el anélkül, hogy vendégeinek kezén műkörmöt készítene.

 

Helga Jeromin, Jeromin Nail Jewelry. ( Nailpro. )

 

 

Címkék: lőrinc műköröm pestszentlőrinc szépségszalon díszítés pestszentimre 19.kerület körömdíszítés xviii.kerület épített köröm tartós köröm xix.kerület alkalmi köröm elegáns műköröm fekete ildikó műkörmös menyasszonyi köröm köröm díszítés körmösildi műköröm divat 18.kerület

süti beállítások módosítása