megszepitem.hu Kozmetika - Smink - Műköröm - Kézápolás

Tudtad-e? - Műköröm és manikűr

  • A természetes körömlemez 200-250 körömrétegből áll, amik szorosan tapadnak egymáshoz. A műköröm előkészítés során ebből mindössze 3-4 réteget kell eltávolítanunk. Nem többet!

  • A körömhold (lunula) egy olyan területe a körömlemeznek, ahol a sejtek még nem szarusodtak el teljesen. Megsérteni ezért sokkal könnyebb. Károsodásuk maradandó körömnövekedési deformitásokhoz vezethet.

  • A kézi reszelők számozása az egy négyzetcentiméteren található csiszolórészecskék számát mutatja. Tehát minél magasabb a szám, annál finomabb a reszelő. Műköröm rövidítésére illetve formázására 100-180-as, természetes köröm felületére 240-es, polírozáshoz pedig 1200 feletti erősségű reszelőket ajánlott használni.

  • Az alaplakkot a színes körömlakk alá használjuk egy rétegben, a természetes köröm és a körömlakk közti tapadást biztosítja. Tulajdonságai: általában színtelen, hamar szárad, száradás után matt, ragacsos felületű.

  • A fedőlakkot a színes körömlakk, illetve az azon elhelyezett bármilyen minta után, egy rétegben felkenve alkalmazzuk, lezárva a körmök díszítését, hosszú csillogást és védelmet biztosítva annak. Tulajdonságai: általában színtelen, lassabban száradó (léteznek gyorsszárító fedőlakkok is), száradás után tükörfényes és sima felületű.

 

  • A tartós lakkozás menete:

A frissen manikűrözött körmök felületét tisztítsd meg és egy 1200-as erősségű reszelővel (finom buffer vagy szivacsos reszelő) simítsd át a körmök teljes felületét, majd portalaníts alaposan. Majd egy szálmentes törlőre cseppentett vízelvonó vagy zsírtalanító folyadékkal töröld át a körmöd. 

A kiválasztott alaplakkot (barázdakitöltő, körömerősítő, tapadást elősegítő, stb.) vékony, pontos rétegben kend fel mind a tíz körmödre.

A lakkot használat előtt keverd fel az üvegben úgy, hogy a két kezed között görgeted. Így nemcsak, hogy nem lesz levegőbuborékos, de könnyebben is tudod majd felkenni.

Mártsd a lakkosüveg tetején lévő ecsetet a körömlakkba, majd amikor kiemeled, az egyik oldalát húzd le az üveg nyakán, az ecset másik oldalát pedig, ahol a lakk nagy része maradt épphogy érintsd hozzá az üveg nyakának másik oldalához. Ezzel a lakkmennyiséggel az ecseteden lakkozd ki az első réteggel a körmödet úgy, hogy vékony, de egyenletes réteget kapj, a kontúrok pontosak legyenek. Helyezd az ecsetedet a lakkal a köröm közepére. Innen óvatosan told fel egészen a szarupárkányig, vigyázva nehogy eláraszd lakkal a bőrredőket. Először a köröm egyik oldalán húzd lefele az ecsetet, majd fesd be a köröm másik oldalát, és a közepét is egy lakkcsíkkal. Ne aggódj, ha a színhatás még nem olyan, mint amilyet szerettél volna.

A 2. rétegnél mártsd a lakk ecsetét a körömlakkba, majd amikor kiemeled, az egyik oldalát húzd le az üveg nyakán. Ezzel a lakkmennyiséggel fesd a körmökre a második réteg lakkot úgy, hogy határozott, egyenletes színt kapj a felületen az előbb ismertetett technikával. Az első réteg által képzett alap megadja a festés területét, így már nem kell ügyelned a kontúrokra. Soha ne vidd ezt a réteget a körömbőr közelébe, mert könnyen eláraszthatod vele a körömsáncokat.

Várj 3-5 percet, mielőtt a fedőlakkot felkened. Egy vastagabb rétegben fesd fel, vigyázva, nehogy eláraszd vele a körömsáncot.

 

  • Körömlakkok tárolása, karbantartása.

    Mindig győződj meg róla, hogy a tetőt jól rátekerted, mielőtt eltetted a nem használatos lakkot. Tárolás alatt óvd a napfénytől.

    Sose hígítsd acetonnal! Használj kifejezetten erre a célra kifejlesztett körömlakkhígító folyadékot. Az első hígítás után ne ismételd többször a műveletet. Amennyiben a körömlakkod ismételten besűrűsödik, itt az ideje, hogy kidobd.

 

 

  • A körmök pihentetése.  

  A tévhitben szerepel az a tudat, hogy a  műkörmök viselését időnként szüneteltetni kell, hogy a körmök pihenni tudjanak. Sokan nem tudják, hogy a körömlemez egy elszarusodott , élettelen szövet. Az elszarusodás folyamán eltávozik a sejtekből a sejtközi folyadék. Az így élettelenné vált sejtek szorosan egymáshoz tapadnak és kiszáradnak, így jön létre a körömlemez. Éppen ezért sem lélegezni, sem pihenni, sem táplálkozni nem tud. 

 De mint mindennek ennek a tévhitnek is van valami alapja.  A tipes műkörmöket nehéz felragasztani úgy, hogy ne kerüljön légbuborék a ragasztó és a köröm közé, mert ott már akár ki is alakulhat egy fertőzés.

Az épített körmöket sablon segítségével építem a sajátkörömre, légmentesen.! Ezt az eljárást több szempontból is humánusabbnak tartom. Pl: nem kell cserélgetni a tipet, a körmöt csak egyszer kell megreszelni, természetesebb, erősebb, tartósabb. Mivel légmentesen építek nem kerülhet oda semmilyen fertőzést okozó anyag. A töltésnél is fertőtlenítő, megbízható és professzionális anyagokat használok. Minden töltésnél új bevonat kerül a körömre, így az nem tud elöregedni. Ezzel az eljárással elérhető, hogy a műkörmök töltése akár évtizedeken keresztül szüneteltetés nélkül folytatható legyen !!! 

( Rudnay Krisztina )

      

 

 

Címkék: lőrinc műköröm pestszentlőrinc szépségszalon nails pestszentimre tudtad e 19.kerület francia manikűr xviii.kerület férfi manikűr japán manikűr klasszikus manikűr körömágyhosszabbítás tartós köröm zselés műköröm fekete ildikó műkörmös menyasszonyi köröm 18.kerület

süti beállítások módosítása