megszepitem.hu Kozmetika - Smink - Műköröm - Kézápolás

Műköröm és manikűr - 2009. 42. hét

 

   Fényűző körömékszerek…     

          …magas karátszámmal

A nemes körömékszerek mindig divatosak az év ünnepi részében, a báli szezonban. Az aranykörmök több éven keresztül rendkívül divatosnak számítottak, majd eltűntek a piacról, ám most ismét előtérbe kerültek. A körömékszereknek ez a variációja főként a kis ujjon vagy a gyűrűs ujjon mutatós.

 

 

Az ékszerkörmök – melyek kaphatók a kéz - és a lábkörmökre készült változatban egyaránt – tömör nemesfémből, sárga vagy fehéraranyból illetve ezüstből is készülhetnek. Felhasználásuk a hagyományos Tipekéhez hasonlóan, ragasztással történik. Ezek a nemes ékszerdarabok különböző méretben illetve árkategóriában léteznek az egyszerű és kedvező árú modellektől az ezüstön át egészen a drága, luxuskategóriás, briliánssal, rubinnal vagy zafírral díszített darabokig, melyek közül minden vendég kedve, ízlése, illetve pénztárcája szerint válogathat. Különböző hosszúságban kaphatóak; kocka, - mandula, illetve a manapság rendkívül népszerű stiletto formában. A stiletto formájú körömnél fokozottan kell ügyelni arra, hogy a körmök teljes hossza a körömágy hosszának duplája legyen, hisz ekkor lesz igazán mutatós.

Fontos, hogy figyeljünk a megfelelő illeszkedésre. Az aranykörömnek a saját köröm mindkét oldalán pontosan kell illeszkednie, valamint formában és hosszban is passzolnia kell a vendég többi körméhez. A speciális sablonok, a hagyományos Tip méretekben kaphatóak - így pl. a 10-es méret a kisujjra, a 8-as méret a gyűrűs ujjra – ezzel segítve a megfelelő választást. A precízen, megfelelő hosszban, helyesen reszelt körmökkel érhető el a művészi hatás, melynek végeredménye a csodálatos köröm.

 

 Felhelyezés:

Eltávolítjuk az esetlegesen meglévő modellezett körmöt, majd a természetes körmöt lerövidítjük.

Vékony rétegben vigyünk fel modellezőanyagot (lehet zselé, porcelán, selyem vagy üvegszál), hogy ezzel óvjuk a természetes körmöt így az aranyköröm elválásakor nem sérül a felülete.

Az ékszerkörömre éppúgy, mint a természetes körömre vigyünk fel egy vékony réteg ragasztót. Ügyeljünk rá, hogy a köröm széleinél nem szabad kifolynia. Eztán helyezzük az aranykörmöt a körömágyra, ellenőrizzük még egyszer a helyes felfekvését, majd rövid ideig tartsuk rajta. Ügyeljünk rá, hogy a hagyományos Tip ragasztók az ékszerkörmök felhelyezésére alkalmatlanok. Ezek nem biztosítják az aranykörmök számára a megfelelő hajlékonyságot, így ütközés esetén lepattannak. Használjunk olyan ragasztót, mely rugalmasságot ad. Ilyenek a gel-bond ragasztók illetve a speciális ékszerköröm ragasztók.

A lenőtt aranykörmöt műköröm oldóval tudjuk eltávolítani. Az eredeti aranykörmöt acetonba helyezhetjük, így a ragasztómaradványokat el tudjuk távolítani róla. Ezt követően egy polirkendővel kifényesítjük, s újra felhasználhatjuk.

Egy kis gyakorlással ezek a körömékszerek könnyedén felhelyezhetőek. A kellő ráfordítással exkluzív hatás érhető el anélkül, hogy vendégeinek kezén műkörmöt készítene.

 

Helga Jeromin, Jeromin Nail Jewelry. ( Nailpro. )

 

 

Címkék: lőrinc műköröm pestszentlőrinc szépségszalon díszítés pestszentimre 19.kerület körömdíszítés xviii.kerület épített köröm tartós köröm xix.kerület alkalmi köröm elegáns műköröm fekete ildikó műkörmös menyasszonyi köröm köröm díszítés körmösildi műköröm divat 18.kerület

Címkék: lőrinc divat videók mandula wekerle műköröm pestszentlőrinc szépségszalon pestszentimre 19.kerület xviii.kerület stiletto körömágyhosszabbítás tartós köröm xix.kerület zselés műköröm fekete ildikó műkörmös menyasszonyi köröm körmösildi 18.kerület

Címkék: lőrinc videók wekerle műköröm pestszentlőrinc szépségszalon pestszentimre 19.kerület xviii.kerület crystal nails stiletto körömágyhosszabbítás tartós köröm xix.kerület zselés műköröm szép műköröm fekete ildikó műkörmös menyasszonyi köröm körmösildi 18.kerület

Címkék: lőrinc videók wekerle műköröm pestszentlőrinc szépségszalon pestszentimre 19.kerület xviii.kerület stiletto körömágyhosszabbítás xix.kerület alkalmi köröm zselés műköröm szép műköröm fekete ildikó műkörmös üvegköröm menyasszonyi köröm körmösildi 18.kerület

süti beállítások módosítása