A Moko, a maori férfiak (új-zélandi õslakosok) arctetoválása. Háborúk idején a mokót egyrészt álcázásra használták, másrészt a harcosnak félelmetes megjelenést biztosított. Emellett a kitartást szimbolizálta valamint megmutatta a harcos fájdalomnak való ellenállásának képességét is. Amikor ellenséges törzsek tûntek fel, nyitásként elõadták a harci táncot, a Haka-t: tágra nyitott szemekkel és kinyújtott nyelvvel egymásra bámultak, védtelen testüket mutogatva, így keresték a lehetséges ellenfeleket. ( tattoomagus )
![]() |
---|
Címkék: lőrinc pestszentlőrinc testfestés szépségszalon henna pestszentimre 19.kerület hennafestés xviii.kerület xix.kerület csillám tetoválás glitter tattoo art glitter esküvői testfestés henna tattoo esküvői henna henna testfestés uv tetfestés 18.kerület testfestések




Címkék: lőrinc pestszentlőrinc testfestés szépségszalon henna pestszentimre 19.kerület hennafestés xviii.kerület xix.kerület csillám tetoválás fekete henna glitter tattoo art glitter esküvői testfestés henna tattoo esküvői henna henna testfestés 18.kerület testfestések
2009 tavaszán ismerkedtem meg a nyersételekkel és a zöld turmixokkal, és azóta is rendszeresen fogyasztom őket. A vendégeimet is mindig megkínálom, és nagy sikert aratnak az új ételek. Ezért gondoltam, hogy megosztom veled is a tapasztalataimat, hátha kedvet kapsz te is.
Címkék: lőrinc műköröm pestszentlőrinc kispest szépségszalon pestszentimre 19.kerület francia manikűr xviii.kerület japán manikűr körömágyhosszabbítás tartós köröm xix.kerület alkalmi köröm zselés műköröm fekete ildikó műkörmös menyasszonyi köröm körmösildi nyersétel 18.kerület
Avokadókrém.
Hozzávalók: 2 avokadó, 2 gerezd fokhagyma, 1/4 citromleve, 1 paradicsom, só, bors.
Elkészítése: Az egészet jól turmixold össze és már fogyasztható is.
Édes sütik alapja:
Hozzávalók: 2 banán, 4 alma.
Elkészítése: A gyümölcsöket jól megtisztítjuk, majd összeturmixoljuk, víz nélkül. Aszalóban vagy sütőben ( tepsiben sütőpapíron) egyenletesen elterítjük és 40-45 fokon szárítjuk, a sütő ajtó picit legyen nyitva. Ha nem egyenletesen szárad akkor kb: 8 óra elteltével megfordítjuk, és tovább szárítjuk még vagy 4 órát. ( Összesen 10 - 12 órát szárítjuk. ) Teljesen ki kell szárítani! Ha készen van, lehúzod a tapadásmentes lapról, vagy a leszeded róla a papírt, és már használhatod is. (Vagy teheted a hűtőbe későbbi felhasználásig.)Gitta receptje.
Almapuding.
Hozzávalók: 6 nagyobb alma, 1 narancs leve, 1/2 citromleve, 1-2 datolya, 1-2 szem áztatott dió, 1 kanál utifűmaghéj por, pici fahéj, 1 kanál méz vagy agavé szirup.
Elkészítése: Az almát három részre osztjuk. Az egyik részt kis lyukú, a másik részét nagylyukú reszelőn lereszeljük. A harmadik részt kisebb kockákra vágjuk. Így lesz pépesebb, és darabosabb része is a pudingnak. Belevágjuk a datolyát és a diót is, ráöntjük a narancs és a citrom levét. Ha nem elég édes, egy pici mézet is tehetsz hozzá. Ízesítjük fahéjjal, citromhéjjal, esetleg vaníliával. Egy kevés utifűmag héj is mehet bele, ez egy picit megszilárdítja, és még puding-szerűvé teszi az alma masszát, az ízén nem változtat. Jól átkeverjük, és már készen is van.