Csírák, búzafű - vitaminbombák konyháinkban
Ásványi anyagok, nyomelemek, vitaminok olyan széles tárházát tartalmazzák a csírázó magvak, amilyet semmiféle mesterséges multivitamin nem tud nyújtani.
Amikor a magok megfelelő körülmények (nedvesség, hőmérséklet, oxigén) közé kerülnek, elindul egy új növénynek a fejlődése, a csírázás. A pici magból óriási energiával tör elő az élet. Az enzimek elindítják azokat a biokémiai folyamatokat amelyek során a magban tárolt különböző anyagok átalakulnak, keményítő cukorrá, a fehérje aminosavakká, a zsír zsírsavakká .
A csírák a növény felneveléséhez szükséges hatalmas mennyiségű enzimet tartalmaznak, a csírázás során a növény vitamintartalma megsokszorosodik. Tartalmazza mindazon vitálanyagokat: vitaminok, enzimek, nyomelemek, ásványianyagok, stb. amelyekre szüksége van a szervezetnek az egészséges élethez.
A magokat előzetesen beáztatjuk, majd naponta átöblítve nedvesen tartjuk őket szobahőmérsékleten. 2-3 nap alatt pár mm-es csírák hajtanak ki, ekkor fogyasztható. Ne hagyjuk túl nagyra megnőni, 4-6 mm ideálisnak számít.