megszepitem.hu Kozmetika - Smink - Műköröm - Kézápolás

Miért igyunk zöld turmixokat? - Műköröm és manikűr

A zöld turmixokat könnyû megemészteni. A turmixolás a zöld levelekben és gyümölcsökben lévõ sejtek nagy részét feltöri, ezáltal az értékes tápanyagok kiszabadulhatnak a sejtekbõl és könnyedén felszívódhatnak szervezetünkben.

A turmixolás során megmarad bennük az élelmi rost és a tápanyag (a centrifugálással a rost elvész). A rostok segítik az emésztést és kiválasztást. Mivel nem hőkezelt élelmiszerről van szó – megmarad a számtalan értékes tápanyag, amely főzéssel nagy részben elvész, ezek nagyban elősegítik a méregtelenítést, a sejtek regenerálódását, a test gyógyulását.

Finomak és ízletesek! A 60:40%-os gyümölcs-zöld levél arány miatt a gyümölcs édes íze dominál, ugyanakkor a zöld levelek pikáns ízt kölcsönöznek neki. Aki megkóstolja a turmixokat, meglepõdve fogja tapasztalni, hogyan lehet ilyen finom íze valaminek, ami ennyire zöld színû!

Hasznos és egészséges! A zöld levelek rendkívül gazdagok különféle vitaminokban és ásványi anyagokban. Napi fél vagy egy liter zöld turmix elfogyasztása nem csupán elegendõ tápanyaghoz juttatja szervezetünket, hanem más hasznos tápanyagok felszívódását is biztosítja.

A zöld turmixok elkészítése könnyû, és gyorsan eltisztítható a turmixgép. Ezzel szemben a centrifugálás idõigényes, sok tisztogatással jár. A turmixok készítése a mosogatással együtt kevesebb mint 5 percet vesz igénybe.

A zöld turmixokat a gyerekek is szeretik. A nagyon kis gyerekekkel óvatosnak kell lennünk, hogy elkerüljük az allergiás reakciókat.

Amikor zöld turmixok formájában juttatjuk a szervezetünkbe a zöldeket, nagymértékben csökkentjük az olajok és a só bevitelét.

A rendszeres zöld turmix-ivás rászoktathat bennünket a szilárd zöld táplálékokra is. Mindössze néhány hét zöld turmix-ivás után a legtöbben elkezdik kívánni a zöld levelû növényeket is, és élvezik ezek fogyasztását. 

A zöld leveleket a szezonnak megfelelően válogathatjuk össze: saláta, spenót, kelkáposzta/leveles kel, sóska, mángold, stb. Gyógynövények (pl. pitypang, útilapu, tyúkhúr, stb.), vagy további ízesítésre menta, petrezselyem, bazsalikom, zeller, kapor, stb. A káposztával, zellerrel és egyéb nagyon erős zamattal rendelkező zöld növénnyel körültekintően ízesítsünk, mert aromájuk dominálni fogja az italt. A gyümölcsöket héjastól, de mag nélkül helyezzük a turmixgépbe, illetve ha nincs turmixgépünk, bot mixerrel is összezúzhatjuk az italnakvalót.  ( meno )

Címkék: lőrinc műköröm pestszentlőrinc kispest szépségszalon pestszentimre 19.kerület francia manikűr xviii.kerület japán manikűr körömágyhosszabbítás xix.kerület alkalmi köröm elegáns műköröm zselés műköröm fekete ildikó műkörmös menyasszonyi köröm körmösildi nyersétel 18.kerület

süti beállítások módosítása