megszepitem.hu Kozmetika - Smink - Műköröm - Kézápolás

Amit a körömlakkokról tudni érdemes III. - Műköröm és manikűr

A lakkok színeinek tárháza kifogyhatatlan, lényeg a folyamatos megújulás. Az aktuális divat-szín trendeken kívül ma már különböző csillogás-trendek is vannak. Most kiemelkedően sikeresek a holoprizmatikus (Holoprism) színek, amelyek eltérő irányokból nézve különböző színben csillognak. A közeljövő legújabb típusú különleges lakkja pedig folyékony kristályt (Liquid Crystal) fog tartalmazni.
 
A színes lakkokba a gyártás folyamán belekevert színezőanyagok (pigmentek) mindig rontják a tapadást és elszínezik a saját körmöt, ezért valamilyen alapozó lakkot kell kennünk a színes lakk alá.
Az alapozó lakkok egyik speciális típusa a barázdakitöltő (Ridge Filler) alapozó, amelybe valamilyen töltőanyagot tesznek (általában magnéziumport). Léteznek körömerősítő alapozó lakkok is különböző vitamin- és ásványi adalékokkal (Calcium, Titánium, Protein stb.), de ezek önmagukban -a szarulemez-rétegekbe való nehéz felszívódás miatt-  nem elegendőek körömerősítéshez; mindig ki kell egészíteni a kezelést egy vitaminos bőrolaj körömbőrbe masszírozásával. Ez a leghatékonyabb módja, hogy a körömerősítő anyagokat a növekedési zónán (mátrixon) keresztül a körömbe juttassuk. Jó minőségű bőrolaj bemasszírozása nem csak manikűrnél, de műkörömnél is erősít, mivel a hatóanyag a műkörmöt „hátulról megkerülve" a mátrixon keresztül eljut a megfelelő helyre. 

A színes lakkokban lévő színezőanyag sajnos a lakk fényét is tompítja, ezen kívül a lakkot  puhábbá (így könnyebben kopóvá) teszi és a száradási időt is növeli. Ezért teszünk a színes lakkok tetejére értelemszerűen fényesítő- (High Shine), védő- (Defender) ill. gyorsszárító (Fast Dry) fedőlakkokat.

Jákob Zoltán
Termékfejlesztő mérnök
Elite Cosmetix

( Szépítész )

 

Címkék: lőrinc műköröm pestszentlőrinc szépségszalon pestszentimre 19.kerület körömdíszítés francia manikűr xviii.kerület férfi manikűr japán manikűr körömágyhosszabbítás xix.kerület alkalmi köröm elegáns műköröm fekete ildikó műkörmös anyagok és eszközök menyasszonyi köröm körmösildi 18.kerület

süti beállítások módosítása