megszepitem.hu Kozmetika - Smink - Műköröm - Kézápolás

Amit a körömlakkokról tudni érdemes I. - Műköröm és manikűr

A legjobb lakkokat olyan receptúra alapján gyártják, amely biztosítja a kopásállóságot, tartósságot (long lasting) legalább 4-5 napig. Persze egy stabil műkörmön nehezebben kopnak, saját körmön -annak puhasága miatt pedig könnyebben. A gyöngyházfényű és csillámos lakkok szintén hamarabb „megadják magukat".

A második legfontosabb szempont, hogy a minőségi lakk első rétegének száradása maximum 1-1,5 perc alatt elérje azt az állapotot (ragacsosság-mentességet), hogy a második réteg rákenhető legyen. A teljes keményre száradást azonban sajnos bármely lakk is csak néhány óra múltán éri el, addig sérülékeny. És persze a vendég belenyúl vele a hajába, táskájába... Ezért ma már műkörömre inkább színes zseléket tesznek, ami az UV lámpában 3 perc alatt 100% szárazra köt és a tartóssága is kb. ötszöröse a lakkokénak. Ha mégis a lakkozást választjuk a műkörmön, egy köztes megoldást jelenthetnek az ún. UV Topcoat-ok (UV fedőlakkok), amelyekkel lakk-tartalmuk miatt bevonhatók a körömlakkok (fény-zselével azonban soha!), zselé-tartalmuk miatt pedig az UV lámpában egy, a fedőlakkoknál keményebb védőréteget képeznek a lakkon. (Teljes száradásuk azonban ezeknek is több óra).

Jákob Zoltán
Termékfejlesztő mérnök
Elite Cosmetix

( Szépítész )

Címkék: lőrinc műköröm pestszentlőrinc szépségszalon pestszentimre 19.kerület körömdíszítés francia manikűr xviii.kerület stiletto japán manikűr körömágyhosszabbítás xix.kerület alkalmi köröm elegáns műköröm fekete ildikó műkörmös anyagok és eszközök menyasszonyi köröm körmösildi 18.kerület

süti beállítások módosítása